Nedir felsefe? Sorgulamak basitçe. Belki öyle, belki değil. Peki sorgulamak mı sadece? Hayır tabii ki de. Nedir o halde? İşte şu anda yapıyoruz ya. İşte bu tam da felsefe. Başka ne? Orası meçhul oraya girme. Bu da felsefe. Karmaşadır felsefe düzenlice. Paradoks olur bazen. İşte az önceki gibi. Felsefe paradokstur, sorgulayarak oluşur. Ama belki de bunların hiçbiridir. Hiçbir şeyden emin olamayız. Şüphedir felsefe şüphe. Aslında "YOK" olmayı, "VAR" olmakla kıyaslamak değildir sadece. Hatta o değildir kesinlikle, ona "HİKMET" denir. Oraya girme orası karışık içine girersen ne sen çıkarsın ne de ben çıkarım ne de başkası. O kadar zeki değilim hatta hiç değilim. "Haydi artık, konuya dönelim." dediğinizi duyar gibiyim, ama konudan hiç ayrılmadık ki. Konu felsefe, ben felsefe, sen felsefe, o felsefe... Tabii ki anlayana ve yapana. Neyse bitireyim artık yazıyı. Aslında uzuuun uzuuun yazılar yazmasını ben de biliyorum, ama fazla sıkmasın. Bitti bu yazı burada.
Gökten üç elma düştü, biri bu yazıyı yazana, biri bunu okuyanlara, diğeri ise ekstradan okuyup da anlamaya çalışana...
Gökten üç elma düştü, biri bu yazıyı yazana, biri bunu okuyanlara, diğeri ise ekstradan okuyup da anlamaya çalışana...
Anlatım biçimin çok iyi umarım devamı gelir :)
YanıtlaSilÇok iyi çok güzel iyi çok bence iyi
YanıtlaSilMerhaba Burak bey.Felsefe konusundaki düşüncelerin ilginç ve eğlenceli.İzninle eklemek istediklerim var.İnsan, ırk kuramlarında özel bir tür, psikanalizde bilinçaltı ve onun etkileri, Marksizmde emek sayesinde üreten ve üretimi sayesinde de doğaya ve topluma egemen olan bir varlık şeklinde düşünülmektedir. Bütün bu bilgiler, insanda "bir şeyi", meydana gelen eylemlerde "bir şeyi" kavramaktadırlar. Bu bilgilere göre insan, "dünya içinde", "Dasein" biçiminde, bilinebilir bir nesne olarak ele alınıp kavranmakta ve değerlendirilmektedir. Oysa, insanın "dünya içinde" araştırmanın bir nesnesi olarak bir biçimde bulunması, onun varlığının sadece bir yönüdür. İnsanın bir de her türlü araştırmaya kapalı, her türlü bilinebilir-kavranabilir ifadelere kapalı olan, ancak özgürlüğü içinde olan "varoluş" vardır. Varoluş, felsefe yapma etkinliğinin başlangıcındadır.Felsefe varoluşun temelini araştırmalıdır.
YanıtlaSilFelsefe gibi,paradoks gibi insanların pek de sevmediği konular hakkında denemeler yazman hoş.Sana tavsiyem daha geniş kitlelere hitap edebilmen.Bunu için de kullandığın yazı dilini biraz daha sadeleştirmen gerekebilir.O zaman hayran kitleni arttırabilirsin :)
Artık takipçinim...
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Tavsiyelerinizden yola çıkarak kendimi hem anlatım hem de bilgi açısından daha da geliştireceğim. Bundan sonra da desteklerinizi bekliyorum...
Sil